Προφίλ

Η μπουγάτσα, γλυκιά ή αλμυρή, είναι ένα έδεσμα που αγαπήθηκε πολύ από τους Χιώτες, μικρούς και μεγάλους και αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας τους.

Είναι συνδεδεμένη με τα αρώματα της Ανατολής. Οι νοικοκυρές της Πόλης και της Σμύρνης, γνωστές για την τέχνη τους στη μαγειρική, έφτιαχναν μπουγάτσες όλων των ειδών, γλυκές και αλμυρές, είτε ως πρωινό στα παιδιά τους ή ως συνοδευτικό γλυκό στις απογευματινές βεγγέρες τους.

Ένα μυστήριο συνοδεύει τη συνταγή της μπουγάτσας, με κρυμμένα μυστικά για την παρασκευή της, που λίγοι ξέρουν. Το μυστικό της, όμως, κρύβεται στα αγνά υλικά, στο άριστης ποιότητας βούτυρο και στη δεξιοτεχνία στο άνοιγμα του φύλλου.

Αυτό το μυστικό σε συνδυασμό με την αγάπη και το μεράκι είναι η συνταγή της επιτυχίας της χειροποίητης χιώτικης μπουγάτσας “Άχνη & Κανέλα”. Παρασκευάζεται σε ένα εργαστήριο καινούριο με άριστες προδιαγραφές και με υλικά που επιλέγονται με προσοχή και σεβασμό στην ποιότητα που απαιτείται, για να αναδειχθούν τα αρώματα και η πλούσια γεύση της.